koken met stoom / stoomkoken

Version Français
Voorraadje basilicum invriezen.

Shock-, of snelvriezen maakt het mogelijk om ondermeer kruiden op korte tijd tot -18° in te vriezen met volledig behoud van hun aroma
en voedende bestanddelen.
Zo kunt u een mooi en doeltreffend voorraadje kruiden voor de winter aanleggen.

    Basilicum_blaadjes

Lees meer...
 
Optimaal bewaren van ‘leftover’s’.

   FRESCO Toepassing.

Dank zij de (snel)koel en (snel)vries mogelijkheden van FRESCO kunnen restanten van maaltijden kwalitatief veel beter en langer bewaard worden en gaat er minder voedsel verloren.

      Voorbeeld.

Vorige week maakte ik een wokgerecht.
Wokken voor één persoon is niet evident
in de zin dat er gemakkelijk een restant in de wok achterblijft.

          Wokrest_1

Dergelijke ‘leftover’ is heel geschikt voor een rijke omelet of om met koude zalm en noedels een slaatje te maken.

Bereide groenten kan je in de koelkast wel enkele dagen bewaren, mits in een gesloten potje en aan een temperatuur van 2/3°.

Een gekoelde leftover is echter ook vatbaar voor degeneratie (blootstelling aan zuurstof aangezien u lucht mee in het potje opsluit) en aan bacteriële risico’s.

Dank zij FRESCO kan de rest van dit wokgerecht veiliger, langer bewaard en zelfs optimaal ingevroren worden.

Ga als volgt tewerk.

  • Zorg er voor dat de resterende bereiding volledig afgekoeld is (2/3°).
  • Plaats een inox of plastiek ring op een bord bedekt met bakpapier.

           Wokrest_2

  • Vul met de leftover en druk goed aan, - verwijder de ring.
  • Plaats in FRESCO en kies de shock-vries functie.
  • Stel de tijd in op 1,5uur en start.
  • Wie over een losse sonde beschikt legt de meetnaald onder het voedsel en stelt de temperatuur in op -18°.
  • Eens bevroren steekt u het bevroren voedsel in een kookzak (is geschikt voor diepvries en regenereren met stoom), vacuümeer op stand 70, en berg op in de vriezer.

           Wokrest

Draag bij voorkeur one-way handschoenen bij het manipuleren van de vacuümzak en het bevroren
voedsel en vergeet niet te labelen met naam van het product en datum van invriezen.

De leftover kan op deze wijze ongeveer 2jaar bewaard worden.
Ontdooien en regenereren gaat perfect met de regenereerfunctie van uw combi steamer.

Succes!. 

FRESCO is exclusief verkrijgbaar bij:
ADEK
Grondwetlaan 841 te 9040 St. Amandsberg (Gent)
Tel. +32 925 149 99

 
Gevulde courgette - bereiden, invriezen, ontdooien, regenereren.

         FRESCO Toepassing.

     Courgette_frozen

De functies en mogelijkheden met FRESCO (snelkoelen, -vriezen ea.) kunt u elders op de website terugvinden onder het hoofdstuk ‘vacuüm’ (FRESCO aanklikken in de kolom links van de pagina).

Sinds FRESCO op deze website voorgesteld werd, wordt regelmatig gevraagd of er wat concrete toepassingen kunnen gepubliceerd worden.

Waar ik met navolgende toepassing graag op inga.

We maken gevulde courgettes, meer dan we er nodig hebben voor een maaltijd,
met de bedoeling enkele courgettes in te vriezen voor een latere gelegenheid.

Lees meer...
 
De perfect gebakken hamburger.

       

   Perfecte_hamburger_2

Een hamburger bakken zodat die aan de buitenkant een mooi korstje heeft maar
binnenin zacht en sappig blijft en toch gaar is (80° !), is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Maakt u gebruik van een goede combi steamer met een sonde, dan gaat dit geduldwerkje
als een fluitje van een cent en krijgt u telkens opnieuw een perfect gebakken hamburger.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 7

Kookwijzer